Nytt jobb trots kristider

Det finns dom som får nytt jobb mitt i krisen på arbetsmarknaden.

Förra veckan berättade vi om Stefan Björkholm och de andra som blivit uppsagda från samma företag två gånger. Nu har det löst sig för dem.

Åtta anställda nappade på erbjudandet att flytta med bilkomponentföretaget Segerström till Eskilstuna när företaget lade ner fabriken i Bengtsfors 2004. Men när Segerström gick i konkurs strax före jul blev de fem som var kvar i Segerström uppsagda igen.

Men nu har det fått ett glädjande besked: De får alla jobb hos den nye ägaren Aros Quality Group trots att personalstyrkan bantats rejält.

– Man har inte sovit mycket den senaste tiden så det är en jättestor lättnad för min del, men jag lider ju samtidigt med dem som måste lämna, säger Stefan Björkholm.

Men än är oron inte över i familjen Björkholm. Stefans fru Echa blev uppsgad från Segerström redan 2006 men fick nytt jobb i Assa. Det företaget har nu meddelat att 1 500 jobb skall bort i Sverige.

Bosse Adriansson

0522 - 67 00 55

bo.adriansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".