Polisemblem på skjorta
Göteborg/Vänersborg

Blivande poliser fick legitimation

Idag fick 71 blivande poliser sin legitimation i polishuset i Göteborg. Och polisaspiranterna är efterlängtade - tidigare har bara så många nya poliser kommit ut i tjänst att det täckt till exempel pensionsavgångar, men nu under 2009 kommer det totala antalet att bli fler. En av aspiranterna är Anna Lönn, från Vänersborg, som ska göra sin praktik i Trollhättan.

Polisaspiranterna är så gott som klara med sin utbildning, nu väntar bara en sex månaders praktik.

– Det känns stort och spännande. Nu är det slut på lekskolan och dags att komma ut och prova vingarna, säger Anna Lönn från Vänersborg.

71 poliser fick ta emot sin legitimation idag och de kommer att placeras ut runtom i Västra Götaland, knappa hälften i Storgöteborg och resterande på olika orter i Älvsborg, Skaraborg och Fyrbodal.

Polisaspiranterna är efterlängtade. Västra Götaland kommer under 2009 att få fler poliser än tidigare. Och tillförordnad länspolismästare Ingemar Johansson vågar lova att allmänheten kommer få se fler poliser på gatorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".