Anhållna har koppling till kriminellt gäng

De två män som anhölls på fredagen misstänkta för att ligga bakom sprängattentatet mot chefsåklagare Barbro Jönssons bostad i Trollhättan 2007, har kopplingar till den kriminella organisationen Brödraskapet Wolfpack.

– Såvitt jag vet är båda två från Malmö. De känner varandra och den yngre av dem är ganska kraftigt belastad med brott och dömdes senast för vapenbrott. Den äldre är väl inte lika känd för våldsbrott utan mest för bedrägerier, säger Thord Haraldsson, kriminalkommissarie i Trollhättan.

Vad kan du berätta om deras koppling till Brödraskapet Wolfpack?

– Jag kan bara konstatera att vi har misstänkt att de har kopplingar till Brödraskapet Wolfpack och det har vi fått bekräftat både från påolisen i Skåne och vid husrannsakningar som vi har genomfört.

De två männen som är i 25-årsåldern anhölls igår i Malmö. Den ene sitter redan sen tidigare häktad i väntan på fängelseplacering och den andra är anhållen för ett annat brott.

Polisen misstänker att de är skyldiga till att ha placerat en sprängladdning vid chefsåklagare Barbro Jönssons hus i Trollhättan 2007. De är misstänkta på sannolika skäl för försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse.

Dådet ägde rum strax innan Barbro Jönsson lämnade in ett åtal, bland annat mot några personer med kopplingar till det kriminella brödraskapet Wolfpack och polisen har hela tiden trott att attentatet hänger samman med Barbro Jönssons yrkesroll som åklagare. De två männen förnekar brott.

Katarina Helmerson
katarina.helmerson@sr.se

Andreas Kron, Göteborg
andreas.kron@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".