Trollhättan

Häktning efter bombattentat

Uppdaterad 12:26
Klockan 15 i eftermiddag hålls häktningsförhandlingar i Vänersborgs tingsrätt mot den andre av de två män som misstänks ha utfört bombattentatet mot chefsåklagare Barbro Jönsson bostad i Trollhättan i november 2007.

Det var i söndags som den ene av de två misstänkta gärningsmännen, en 25-åring, häktades vid Uddevalla tingsrätt efter förhandlingar som hölls i polishuset i Uddevalla med förstärkt polisbevakning.

Misstänkt gärningsman nummer två är också han hemmahörande i Malmö; född 1984, 24 år idag.

Båda männen har stark anknytning till den kriminella organisationen Brödraskapet Wolfpack. 24-åringen pekas av polisen ut som fullfjädrad medlem av Wolfpack.

Han ska rentav ha fått sin medlemsväst som utmärkelse efter bombattentatet den 20 november 2007. Västen är hittad i 24-åringens bostad vid polisens husrannsakan i Malmö.

Bombdådet mot Barbro Jönsson tros av polisen vara ett beställningsjobb.

24-åringen är känd av polisen som våldsbrottsling och flera gånger tidigare straffad. Han tillhör kretsen kring en av Malmös kända gängledare.

Mannen har varit misstänkt för inblandning i ett mord i Göteborg 2007. Han är bland annat dömd 2005 för mordförsök i samband med skottlossning i en park i Malmö, för olaga hot mot kriminalvårdare på anstalt där 24-åringen avtjänat fängelsestraff och när han nu förs till häktningsförhandlingen i Vänersborg är det efter att ha suttit anhållen hos polisen i Malmö i väntan på anstaltsplacering efter en ny fängelsedom för vapenbrott.

Det mannen nu begärs häktad för är försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse – för bombattentatet mot chefsåklagare Barbro Jönsson.

Jan Gustafsson
jan.gustafsson@sr.se
0522-67 00 53

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".