Sport

Medlemsmöte lockade 100 personer

IFK Vänersborgs styrelse kallade på torsdagskvällen alla medlemmar till ett möte för att informera och diskutera den senaste tidens turbulens i klubben.
– Vi hoppas att mötet ska leda till något positivt, säger IFK Vänersborgs ordförande Stig Bertilsson till Sveriges Radio Väst.

Främst diskuterades frågan om hur mycket det ska kosta för IFK att spela på Arena Vänersborg. Projektstyrelsen har gett klubben ett kostnadsförslag, men enligt IFK Vänersborg styrelse finns det ingen möjlighet att de har råd att spela på arenan under de förutsättningarna. Istället vill IFK:s styrelse ge kommunen ett nytt förslag, som möjliggör en fortsatt förhandling.

– Vi gör inte detta för att att hamn i i någon guldsits, utan vi gör det för att vi måste ha en ekonomisk trygghet i nivå med den vi har i dag, säger Stig Bertilsson.

I förra veckan avgick fyra medlemmar ur IFK Vänersborg styrelse eftersom de inte kände något förtroende för Stig Bertilsson och hans sätt att hantera arenafrågan. Men avhoppen var inget som diskuterades på torsdagens möte.

– Det känns som något vi lagt bakom oss och vi som jobbar vidare vi har en gemensam syn på detta. Och vi känner att vi har förtroende för medlemmarna.

Ungefär 100 medlemmar deltog på mötet. Dessutom fanns de tre kommunalråden, Lars-Göran Ljunggren (S), Gunnar Lidell (M) och Bo Carlsson (C) med som åhörare.

  
Text: Adam Kalin
Epost:
adam.kalin@sr.se
Tel: 0522-670025

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista