Strömstad

30 procent av lyxvillan i Båtviken ska bort

30 procent av huset som kostade 10 miljoner kronor att bygga måste bort. Politikerna i Strömstad har kommit med ett nytt förslag om det omtalade huset i Båtviken.

En granne överklagade kommunens beslut – och fick rätt i alla instanser eftersom huset till stor del var byggt på så kallad prickad mark. Nu finns ett nytt förslag, som innebär att en flygel, ungefär 30 procent av fastigheten, måste rivas eller flyttas.

Den politiska oppositionen ville att hela huset skulle accepteras som det är. Men den politiska majoriteten, Strömstadspartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, vann voteringen i miljö- och byggnämnden med 5-4.

”En omöjlig lösning”, säger husägaren Geir Nielsen till Sveriges Radio Väst.  Om vi inte får behålla huset intakt har vi varken kök, källare eller badrum.

Att flytta flygeln innebär samma jobb som att riva huset och bygga upp det igen. Geir Nielsen skall nu överklaga den nya planen. Om beslutet inte ändras så återstår bara att riva huset, säger han.

Bosse Adriansson
0522 - 67 00 55
bo.adriansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista