Västtrafik vill dra in bussar

Västtrafik vill att dra in många bussturer i vårt område. Just nu är ett förslag till nerdragningar ute på remiss hos kommunerna.
I första hand vill Västtrafik dra in turer där det finns andra alternativ för resenärerna, och i sista hand blir det turer där det egentligen är för få resenärer, säger Mikael Stjernberg, affärsområdeschef på Västtrafik till Radio Väst. När det gäller de längre busslinjerna vill Västtrafik ta bort en tur om dagen på linjen mellan Uddevalla och Lysekil, och dessutom vill man minska antalet turer mellan Trollhättan/Vänersborg/Uddevalla. Istället vill Västtrafik bland annat satsa på Norge för att koppla ihop bussarna till Svinesund med den norska lokaltrafiken. Anledningen till nerdragningarna, säger Mikael Stjärnberg, är höjda skatter och bränslepriser. Styrelsen ska besluta i januari, och i juni kommer de nya turlistorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista