Uddevalla

Pininfarinas vd hoppas på vändning

Biltillverkaren Pininfarina i Uddevalla inför fler stoppdagar, den här gången stannar tillverkningen helt under hela två veckor.
- Orderläget ser inte bra ut, säger vd Valter Fortgens.

Valter Fortgen, som är vd på Pininfarina, säger till Sveriges Radio Väst att det är ett resultat av den försäljningsnedgång som Volvo Personvagnar lider av just nu som ligger bakom stoppveckorna.

På Pininfarina har man redan haft flera stoppdagar under vecka 4 till 6. Men det räcker inte, nu stannar tillverkningen i två veckor till, vecka 7 och 8.

Hur det ska gå för Pininfarina vill inte Valter Fortgens sia om, men han hoppas att marknadsläget snart ska vänta. Fram tills dess gäller det att hålla företaget flytande.

- Vi försöker parera den här oron med alternativa sysselsättningar, säger han.

Det handlar bland annat om jobb för Uddevalla hamn. Pininfarina upplåter sin mark för uppställning av andra bilar. Även om det ger en välkommen inkomst räcker det inte och därför inför man nu nya stoppadagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista