Uddevalla

Begäran om riskanalys tillbaks till NU-sjukvården

Kommunalrådet Sture Svennberg i Uddevalla vill att NU-sjukvården lämnar ut handlingar som rör en riskanalys om akutsjukvården.

NU-sjukvården har sagt nej till att lämna ut riskanalysen och Svennberg har därför överklagat beslutet till kammarrätten.

Men enligt det beslut som kom från kammarrätten idag skickas ärendet tillbaka till NU-sjukvården.

NU-sjukvården trodde att det var privatpersonen Sture Svennberg som ville ha handlingarna och därför sa man nej till att lämna ut handlingarna - ett beslut som Sture Svennberg, kommunstyrelsens ordförande, överklagade.

I kammarrättens beslut står att det inte har framkommit något annat än att det är Svennberg i egenskap av företrädare för kommunstyrelsen som har begärt att få ut handlingarna. Därför skickas ärendet nu tillbaka till NU-sjukvården för att behandlas på nytt.

Och NU-sjukvårdens vägran att lämna ut handlingarna och motivationen om att det skulle vara privatpersonen som ville ha dem kommenterar Sture Svennberg så här:

- Det är ju ett sätt att krångla till det. Det står i NU-sjukvårdens yttrande att de hade uppfattat mig som en privatperson, när det tydligt står att det är kommunstyrelsens ordförande Sture Svennberg.

Svennberg hoppas nu att NU-sjukvården behandlar ärendet snabbt. Om de fortfarande vägrar att lämna ut handlingarna kommer han att överklaga.

/Susanne Nobel
susanne.nobel@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista