Uddevalla

Ljungskilebor nöjda med sin kommun

De boende i Ljungskile är mest nöjda med sina möjligheter att påverka i kommunen. Det visar en medborgarundersökning som Statistiska Centralbyrån har gjort.

Resultaten i årets medborgarundersökning från Statistiska Centralbyrån (SCB) har brutits ut för att se vad medborgarna i Lane Ryr, Ljungskile, Forshälla, Hogstorp, Dalaberg/Hovhult och Bokenäset tycker om kommunen.

Även om urvalet svaranden är relativt lågt visar mätningen på blandade omdömen.

De boende i till exempel Ljungskile är mest nöjda med sina möjligheter att påverka i kommunen.

Mest bekymmersam är situationen i Lane Ryr, där medborgarna uttrycker såväl hög otrygghet och en låg grad av inflytande. Otryggheten är också stor bland kvinnorna på Dalaberg/Hovhult.

Mötesplats Medborgare är ett EU-finansierat projekt inom Interreg Sverige-Norgeprogrammet. Projektet ägs gemensamt av Uddevalla kommun och Fredrikstads kommun i Norge och löper under tre år.

Projektets målsättning är att öka medborgarnas känsla av inflytande, den upplevda tryggheten och möjligheterna att påverka sin egen miljö och påverkan på klimatet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista