Färgelanda

IAC tror på fler varsel

Bildelstillverkaren IAC går allt sämre och på fabriken i Färgelanda väntar nu fler varsel. Men fabrikschefen Marcus Nyman hoppas ändå att IAC ska klara sig igenom det här året.

Det är det dystra marknadsläget som gör att IAC nu tvingas till fler besparingsåtgärder. Det innebär fler uppsägningsvarsel på fabriken i Färgelanda, det säger Sverigechefen Marcus Nyman till Sveriges Radio Väst idag.

Hur många som kommer att beröras av det nya varslet är oklart, men det kommer troligtvis att läggas inom en månad.

För Marcus Nyman är det viktigt att företaget kan överleva det här året, för redan nästa år räknar han med ett ökat kapacitetsbehov. Därför pågår nu förhandlingar med staten om en åtgärd som skulle kunna innebära att IAC klarar sig igenom det här året.

Förslaget går ut på att IAC betalar personalen för arbete tre dar i veckan. Den fjärde dagen betalar staten, och en dag i veckan får den anställde vara helt utan betalning.

Om ungefär en månad räknar Nyman med att få besked från staten om förslaget går igenom. Men uppsägningsvarslen lär komma innan dess. Skulle förslaget gå igenom kommer varslen att dras tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista