Politik

Lokala socialdemokrater säger också nej till kärnkraft

De lokala socialdemokratiska riksdagsledamöterna håller med partiledningen och vill att kärnkraftsverken ska fasas ut.

– Jag tycker inte om kärnkraft, jag tycker inte att man ska ha det och jag tycker att man ska stå fast vid det man har sagt en gång i tiden, säger Catharina Bråkenhielm, riksdagsledamot från Henån.

– Även om det är ett gammalt beslut så tycker jag att det är ett minst lika viktigt och riktigt beslut i dag, säger hon.

Hon får medhåll från sina lokala kollegor Peter Jonsson, Trollhättan, och Jörgen Hellman, Lilla Edet, som båda ställer sig bakom det tidigare kongressbeslutet.

Jan-Olof Larsson, riksdagsledamot från Sotenäs, håller också fast vid partiets linje och tycker att det redan idag finns alternativ.

– Det finns hur många utredningar som helst som pekar på det att vi kan skapa den tillväxten vi behöver inom industrin och ge dem den energi de behöver, redan i dag, säger han.

– Ska vi hålla ett lågt elpris, då ska man hugga av kablarna ner mot Europa, för vi producerar mer el än vad vi behöver i Skandinavien i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista