Swebus tar över trafik i tvåstad

Det blir Swebus som tar över hela linjetrafiken i Trollhättan och Vänersborg och även mellan städerna. Ett femårigt avtal är klart med Västtrafik om att Swebus ska driva trafiken.
Närmare 100 bussförare i de konkurrerande bussföretagen berörs. Linjebuss och Vänersborgs Linjetrafik går alltså miste om den trafik de haft, men bussförarna ska få erbjudande om att gå över till Swebuss. Vid nyåret höjs biljettpriserna med fem procent, fast den höjningen var beslutad förut. Swebus ska nu också få provision på resenärerna - 1 krona och 86 öre per passagerare. Enligt Västtrafik så är det här ett rätt billigt avtal som gör att man kan hålla samma trafik som nu - prisökningen är på 5,7 procent per år, säger Marie-Louise Bergqvist - VD i Västtrafik Fyrbodal. En nyhet i avtalet är att Ett sånt avtal finns hittills bara på ett ställe i Fyrbodal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".