Lysekil

Lysekilspolis JO-anmäld

Justitieombudsmannen begär nu att Polismyndigheten i Västra Götaland yttrar sig över två anmälningar som gäller en polis vid närpolisen i Lysekil. JO-anmälningarna gäller polismannens bemötande mot personer som i båda fallen skulle göra en polisanmälan om misshandel.

Den ena JO-anmälan har gjorts av en socialsekreterare som följde med en klient till polisen i Lysekil, eftersom klienten skulle polisanmäla att hon blivit misshandlad av sin pojkvän.

Socialsekreteraren skriver i anmälan till JO att hon blev mycket upprörd av polismannens bryska och ifrågasättande uppträdande mot klienten. Socialsekreteraren framhåller också att hon själv tidigare blivit illa bemött av Lysekilspoliser när hon ville anmäla att hon utsatts för hot i tjänsten.

Bakom den andra anmälan står en mamma som följde med sin son för att göra en misshandelsanmälan. Mamman blev så chockad av polismannens uppträdande att hon tog med sig sonen och gjorde anmälan i Uddevalla i stället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista