Saab satsar utomlands med ny jeep

Saab satsar rejält på den amerikanska marknaden och det betyder att alltmer av tillverkningen av dom nya bilmodellerna hamnar utomlands.
Det har länge ryktats om att Saab ska satsa på en stadsjeep, så kallald SUV. nu Avslöjar Eric Geers att den ska byggas i Usa och en stor del av modellen baseras på bilar från General Motors övriga sortiment. Saab har tappat försäljning i Usa och nu inom ett par år kommer det ut två nya bilmodeller som enbart ska säljas i USA. Förutom stadsjeepen blir det också en sportbil, 9-2 som börjar tillverkas nästa i år i ett samabrete med japanska Subaru. I österike tillverkas cabroletenmodellen av Saab 9-3 och Saab flyttar utomlands och blir inte längre en intern svensk historia.Eric Geers lovar att Trollhättan ska vara huvudort för saab men det kommer att ske förändringar för att öka föräsljningen från 130000 sålda bilar nu till 200 000 om några år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".