Sport

Västerås för stora för Gripen

Västerås blev som många på förhand gissat för svåra för Gripen Trollhättan. Även om GBK stod upp bra och bara låg under med två i halvtid så gick serietvåan Västerås ut och gjorde vad de behövde i den andra halvleken. Trots Misja Pasjkins fyra GBK-mål blev siffrorna till slut 9-4 till hemmalaget.

– Västerås är lite större och starkare och spelar lite större än vi gör för tillfället. Sett över 90 minuter är resultatet relativt rättvist, kanske något mål för stort, säger tränare Mikael ”Pluto” Svantesson till SR Väst på vägen hem efter matchen.

Gripen Trollhättan var bra med i början av matchen mot Västerås inne i ABB Arena. Men efter ett tag blev de lättlästa av VSK-spelarna som pumpade på.

– Inledningsvis skapar vi en del chanser men så gör dom 1-0 och 2-0. Sen försökte vi hänga med i hela andra halvlek men VSK var för starka, konstaterar Svantesson.

Misja Pasjkin visade trots att det målmässigt rann iväg att hans fina form håller i sig. Hela fyra mål hann han med.

– Riktigt riktigt bra att han får sätta dit dom. Nu tar han med sig självförtroende och självkänsla till de sista matcherna, säger ”Pluto” som också lyfter fram Tomi Hauska.

– Hauska gjorde bra inhopp på mitten och visade framfötterna.

Svantesson berättar att stommen i laget är klar inför de avslutande matcherna. Enda orosmolnet är att annars formstarke Alexej Kurochkin känt sig lite risig med ont i halsen och att han tvingades vila mot VSK. Annars vet ”Pluto” hur han vill ha det.

– Vi behöver ha rutin. Och sedan ska vi naturligtvis titta på dagsform. Det är den som får avgöra hur vi formerar anfallet.

Gripen är kvar under nedflyttningsstrecket. På söndag väntar en oerhört viktig match mellan Örebro och IFK Motala. Kan ÖSK hjälpa Gripen i kampen om att hänga kvar i elitserien? Matchen sänds i SVT 24 och lär bli en rysare.

Gripen har kvar att möta just Örebro hemma på Slättbergsbanan och Broberg Söderhamn borta i den sista omgången.

Jesper Larsson
bandy.vast@sr.se
0522-67 00 59
Sveriges Radio Väst P4

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".