Trollhättan

Bengt Laveberg får brottsofferpris

Den före detta polismästaren Bengt Laveberg från Trollhättan fick på lördagen ta emot Brottsofferpriset.

På lördagen firade Brottsofferjouren i Trollhättan 20 år med pompa och ståt och på plats fanns ordförande för jouren, Bengt Laveberg, som var ovetande om att han under kvällen skulle få ta emot Stora Brottsofferpriset.

– Jag blev väldigt förvånad. Visserligen har jag gjort en del under åren, och jobbat för att främja samarbetet mellan poliser och brottsoffer, men att mitt arbete skulle vara värt det här fina priset trodde jag inte, säger han.

Priset delades ut av ordföranden för Brottsofferjourernas riksförbund Hans Klette samt generalsekreteraren Eva Larsson och enligt motiveringen får Bengt Laveberg priset för att han på ett positivt sätt kunnat vara med och synliggöra jourens viktiga funktion i samhället.

– Priset bestod av en så kallad öronängel, som alltså är en statyett av en ängel som har stora öron istället för vingar. Detta ska symbolisera vår lyssnande roll när människor kommer för att prata om det man har råkat ut för. Det var fint, berättar Bengt Laveberg.

Erik Ståhlberg
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".