Saabs framtid

Bilbyggare tror på sitt Saab

Flera bilbyggare uttrycker försiktig optimism om Saabs framtid. Bilföretaget skulle antagligen tjäna på att bli självständigt, tror de.

– Det är aldrig roligt att höra negativa saker från de som styr Sverige, men vi vet att kvaliteterna finns i företaget. Jag är positiv inför framtiden trots allt, säger Joakim Pettersson, som arbetat i företaget i nio år.

Camilla Mattsson tror också att det ska ordna sig. Hon tror att staten kommer att gå in med pengar och hjälpa Saab, när det verkligen gäller.

– Tanken på att Saab inte skulle finnas kvar finns bara inte, säger hon.

Båda Joakim Pettersson och Camilla Mattsson tror att Saab kommer att finnas kvar i Trollhättan i framtiden.

Det skulle gagna Saab att få en ny ägare, det tror bilbyggaren Annelie Tåqvist:

– Ja, det kan vara positivt. Saab kanske klarar sig bättre som självständigt företag.

Annelie Tåqvist tror att Saab skulle kunna klara sig i den tuffa bilbranschen, särskilt om Trollhättefabriken kan få tillverka två modeller till, som det har funnits planer på.

Hon tror inte att regeringen kommer att lämna Saab åt sitt öde.

– När det verkligen gäller kommer de att hjälpa Saab. Nu säger de att det GM:s ansvar, men jag tror att de kommer att rädda Saab. Jag är positiv, jag tror på mitt företag.

Läs också:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".