Trafik

Skreddrabbad väntar på ersättning

Ett tiotal bilister drabbades direkt vid skredet på E6 vid Småröd i Munkedals kommun i december 2006 och flera av dem lider än idag av skadorna. Frågorna om ersättning är ännu inte slutligt avgjorda.

Läs också:

I tisdags kom Statens Haverikommissions stora utredning om orsakerna till skredet vid Småröd den 20 december 2006. Haverikommissionen slog fast att Vägverket och dess entreprenör PEAB gjort allvarliga misstag som orsakade skredet.

– Vägen bara försvann och vi flög sex meter ner och voltade ett par, tre gånger och landade på taket, berättar Maja Lindholm på Resö i Tanums kommun, en av de som drabbades.

Sedan dess går Maja Lindholm sjukskriven.

– Jag har haft ont i ryggen sedan olyckan hände och i november nu fick jag diskbråck, så det är väl inte så bra kroppsligt sett, säger hon.

Maja och hennes 12-åriga dotter överlevde – bilen blev skrot. För sveda och värk har Maja Lindholm fått ett par tusen kronor från sitt försäkringsbolag.

Nu handlar det om Vägverkets och byggentreprenörens ansvar.

– Det är så mycket som de gjort fel, som skulle kunna förhindrat att olyckan hände, säger Maja Lindholm.

Nu tänker Maja Lindholm gå vidare med sina ersättningskrav.

– Jag får samla tankarna och se hur jag ska gå vidare. Det kan ta tid och man måste orka med det också.

Jan Gustafsson 
jan.gustafsson@sr.se 
0522-67 00 53

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".