Kommunalråd kritiserar näringslivet under O-ringen

Socialdemokratiska kommunlarådet i Uddevalla, Lennart Björk, tycker inte att centrumhandlarna gjorde sitt bästa under O-ringen. Enligt Lennart Björk har köpmännen inte marknadsfört sig tillräckligt.
Ja med runt 20 000 gästande orienterare hade affärsinnehavarana räknat med lite extra klirr i kassan, men de som Radio Väst pratat med är missnöjda och enligt Lennart Björk har Uddevalla centrum missat tåget. De har inte marknadsfört sig tillräckligt. Enligt Lennart Björk har kommunen försökt att få med sig handlarna. Bland annat orndande de med båtturer till centrum och de bjöd också med restaurangägare att deltaga vid O-ringen, men bara en krögare ställde upp. Kmmunen lade också fram ett förslag om att ha bussar som skulle gå till centrum, men det var det heller ingen som nappade på. Enligt Lennart Björk har centrumhandlarna förlitat sig på kommunen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".