Kräver sanering av gammal soptipp

En privatperson begär i en skrivelse till Trollhättans miljöförvaltning att kommunen gör en sanering av ett område där det en gång låg en soptipp och där man grävde ner gifttunnor på 70-talet.

Det handlar Torpa, söder om Trollhättan på en halvö mellan Göta Älv och Slumpån där det på sjuttiotalet låg en soptipp Och det är detta område som oroar Sture Karlsson.

- Jag såg hur de förr i tiden dumpade tunnor med avfall här och gud vet hur giftiga de är, säger Sture Karlsson till Göteborgsposten idag.

Ett konsultföretag har gjort mätningar och har hittat miljögifter både i marken och lakvattnet som rinner ut i Göta Älv.

Men Elin Arvidsson som är miljöinspektör Trollhättans Stads Miljöförvaltning är inte orolig. Hon säger till tidningen att:

- De gifthalter som har hittats är inte alarmerande höga, och vi tror att en utgrävning av området skulle göra mer skada än nytta.

Dessutom skulle en sådan utgrävning kosta cirka tio miljoner kronor säger hon vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".