bandy

Poängtapp på övertid för GBK

Gripen Trollhättan fyllde på sin historia med dåliga andra halvlekar med ett nytt kapitel när man tappade två ledningar hemma mot Falu BS. 5-2 blev 5-6 och efter det ryckte Gripen upp sig och hade 8-6 med bara två minuter kvar. Då reducerade Falun och på övertid gjorde Andreas Lysell 8-8. Jubel i Falun, deppigt i Gripen som nu går en fortsatt tuff framtid till mötes.

Gripen Trollhättan tog en 3-0-ledning i den första halvleken och dominerade matchen mot Falu BS totalt. Det fanns ingenting som tydde på att de skulle låta Falun komma in i matchen. Men säsongens mönster följdes och Gripen lät Falun komma ikapp både en och två gånger.

Trots Martin Apelqvists 5-2-mål efter bara 40 sekunder i den andra halvleken så lyckades inte Gripen hålla undan. Efter att ha tappat till 5-6 så fick man dock sin andra straff i matchen och Marcus Sixtensson-Ottosson piskade in kvitteringen. Därefter gjorde Daniel Svedberg, som var mycket bra i matchen, två mål fram till 8-6.

Här trodde nog många att Gripen avgjort men Falun gav inte upp och på övertid fick man in kvitteringen till 8-8.

Matchen innehöll många utvisningar och det var hett och irriterat på planen, precis som det ska vara i ett kval.

Gripen fick klara sig med bara en avbytare de sista 40 minuterna då Mathias Johansson, lagkaptenen, under en time out fick beskedet att det var dags att åka till BB (stort lycka till!).

Närmast väntar Falun borta på onsdag och efter det HaparandaTornio högt uppe i norr på fredag. Gripen måste nu vinna minst en av de matcherna innan Tillberga väntar i den sista omgången av kvalserien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".