Uddevallas köpmän instämmer i kritik

Uddevallas köpmän underskattade O-ringendeltagarnas köpkraft. De bjöd inte till, och marknadsförde sig inte tillräckligt. Det säger socialdemokratiske kommunalrådet Lennart Björk till Radio Väst.
Bo Allén är centrumledare för Uddevalla centrumförening, och han håller med om kritiken, men menar att det beror på att de inte har fått pengar från EU-projektet "Årets stadskärna 2005". Uddevalla kommun ansöker om att få titeln, och de som driver det är Uddevalla kommun, Fastighetsägarna, Svensk handel i Uddevalla, Centrumföreningen i Uddevalla och Västra Götalandsregionen. Enligt Allén, borde det ha tagits pengar från det projektet. Rolf Jansson, ordförande i projektet säger till Radio Väst att det inte har varit meningen att pengar ska tas därifrån, och att alla inblandade har vetat det från början. Han håller med Björk om kritiken, och säger att de kunde ha priorieterat annorlunda, men att ingen har drivit det förslaget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".