Dåligt vatten problem för företag

Det otjänliga vattnet i Skoftebyn och Slussområdet i Trollhättan ställer till problem för företagen i området.
Riktigt illa drabbat är TL Seafood i Skoftebyn som tvingades stänga tillverkningen av räkinläggning i måndags. Företaget tillverkar saltlag till räkor och kräftstjärtar och eftersom de inte har möjlighet att koka så stora mängder vatten som tillverkningen kräver, kan de inte producera något alls för tillfället. "Om vattnet fortsätter att vara hälsofarligt kan det betyda att vi mister kunder", säger TL Seafoods chef, Tore Linkhausen till Radio Väst. Vatten som ska drickas eller användas i matlagning ska kokas i minst tio minuter enligt kommunens påbud. Det är de sjukdomsbärande e-koliebaktier som påträffats i vattnet som gör att det inte är lämpligt att förtära.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".