DET ÄR ÖVER NU. Ola Fredricsons (t v) anslutning till Gripen Trollhättan under säsongen hjälpte inte. Inte heller att Mikael Svantesson fick huvudansvaret i stället för Ingemar Sixtensson. Gripen är ute ur elitserien och spelar nästa år i allsvenskan. Foto: Kenta Jönsson.
Sport

Gripen åkte ur elitserien

Gripen Trollhättan är ute ur elitserien. På Gränsvallen i Haparanda förlorade laget mot Haparanda Tornio med 7-6 (4-3).

Gripen Trollhättan fick en mardrömsstart på Gränsvallen. 1-0 till Haparanda Tornio efter femton sekunder och 3-0 efter bara åtta minuter. Då blev lagkapten Mathias Johansson fly förbannad och skällde ut sina lagkamrater efter noter.

Och nog ryckte Griparna upp sig. Femton minuter senare hade Gripen jagat i kapp till 3-3. Efter det blev det stiltje i spelet.

Före halvtid gjorde HT Bandy 4-3, Mikko Rytkönens fjärde mål(!), men här var Gripen med i matchen.

I den andra hade Gripen svårt att komma till avslut och Rytkönen gjorde 5-3. Och 6-3. Sex mål i en och samma match.

Gripen började en ny upphämtning efter det. 6-4 kom. Strax därefter slarvade Martin Apelqvist och Robert Mayborn bort ett jätteläge att göra 6-5 men reduceringen skulle komma.

Först fick dock egna produkten Anders Elg matchstraff med tio minuter kvar så det var lite överraskande att 6-5 kom genom en annan ur-gripare, nämligen Daniel Bäck.

Men säg den glädje som varar. 7-5 kom med sex och en halv minut kvar. Och även om Gripen på övertid reducerade på straff till 7-6 så räckte det inte.

Gripen Trollhättan är ute ur elitserien. Intervjuer och målskyttar kommer upp på Bandysajten under lördagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".