Sport

KVBS: "Vi tänker inte tacka nej"

Rykten om att Katrineholm Värmbol BS på grund av ekonomiska skäl tackar nej till sin elitserieplats dementeras av klubbens vice ordförande Lars Härnström. Gripen Trollhättan kan därför definitivt glömma spel i elitserien nästa säsong.

I en dramatisk match där Lidköpings AIK hade ledningen både med 3-0 och 4-3 lyckades Katrineholm Värmbol BS till slut kvittera till 4-4. Ett mål som betyder elitserien nästa säsong.

Tidigare fanns uppgifter till SR Väst att LAIK skulle tacka nej om de fick en elitserieplats. I sådana fall skulle Gripen Trollhättan gå vidare som bästa trean, när kvalets norrgrupp ställs mot södergruppen. Men KVBS kvittering tog död på de drömmarna.

För trots rykten om att sörmlänningarna på grund av ekonomiska skäl inte skulle vara redo för elitserien så visade sig de spekulationerna inte stämma.

– Inte ens en procent sanning i det. Vår plan för två år sedan var att vi skulle gå upp om tre år, att vi skulle vara redo då. Nu blev det redan efter två år. Och vi tänker inte tacka nej, säger Lars Härnström på söndagskvällen till SR Väst.

Därmed kan spekulationerna läggas åt sidan. Gripen Trollhättan spelar definitivt i allsvenskan södra nästa säsong efter ett misslyckat kval.

Jesper Larsson
bandy.vast@sr.se
0522-67 00 59
Sveriges Radio Väst P4

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".