Moderaterna satsar på webben inför nästa val. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
Politik

Moderaterna sämst på hemsidor

Moderaterna är det parti som på lokal nivå i de 14 västkommunerna är mest osynligt på Internet. Men partiet satsar nu stort – och tror att nätet blir mycket viktigt i nästa års val.

Läs också:

I bara två av de 14 kommunerna i Sveriges Radio Västs sändningsområde har moderaterna lokala hemsidor. Det mesta har varit nedsläckt sedan i höstas i väntan på ett nytt webbsystem.

– Det är ju ett informationsvakuum som vi lider av, när människor som vill ta del av det vi håller på med i våra kommuner inte får möjlighet att göra det på ett bra sätt, säger Joachim Grundin är ombudsman för moderaterna i Bohuslän.

Men nu ska det bli ändring på det; nya hemsidor är på gång.

– Vi hoppas att vi kan erbjuda en viss grad av interaktivitet. Vi hoppas också att man ska kunna i realtid följa det politiska arbete som sker.

I april skall alla kommuner i Bohuslän och Norra Älvsborg har nya hemsidor är det tänkt. Och Joachim Grundin tror att Internet kommer ha stor betydelse i nästa val.

– Människor får självmant avgöra på vilken tidpunkt på dygnet de väljer att engagera sig i det politiska samtalet, men också för att man kan skapa nya sorters relationer, säger Joachim Grundin.

Bosse Adriansson
bosse.adriansson@sr.se
0522-67 00 55

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".