Sport

Erik Dahlin till FCT

FC Trollhättan har gjort klart med målvakten Erik Dahlin på lån från IFK Göteborg. Detta som ersättare till den ordinarie målvakten Rikard Johansson som har problem med en ryggskada.

Erik Dahlin, som förra säsongen var utlånad till Västra Frölunda i division 1, väljer nu alltså att flytta tillbaka till Trollhättan där han växte upp.
– Som det ser ut nu får jag inte mycket speltid i blåvitt och FCT var ett bra alternativ. Nu gäller det bara att kriga om platsen. Mitt mål är att spela så många matcher som möjligt, säger han till Sveriges Radio Väst.

I låneavtalet som klubbarna kommit överens om har IFK Göteborg rätt att kalla tillbaka Erik Dahlin med kort varsel ifall det behövs.
– Det är både positivt och negativt. Men det är klart att jag åker tillbaka till Göteborg om det behövs. Jag är deras spelare, säger Dahlin som har 13 pojklandskamper och 12 juniorlandskamper på meritlistan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".