LO-bas har fortsatt stöd i Väst

Hasse Andersson, ordförande för LO i Västsverige, tycker det är förkastligt att höga chefer har pensionsavtal värda mångmiljonbelopp.
– Det verkar som det är en tävlan mellan höjdarna om vem som får mest, säger han.

”Lite mer att leva för” är AMF-pensions slogan och för ledande personer inom AMF-pension är det en sanning, mer än för vanliga löntagare. Förre vd:n Christer Elmehagens pensionsavtal ger honom mer än 60 miljoner i pension.

Och vd:n för AFA försäkringar, Torgny Wennström, har också ett pensionsavtal som ger 39 miljoner.

LO-basen Wanja Lundby Wedin sitter i både AMF pensions och i AFA försäkringars styrelser och har varit med och beslutat om de generösa pensionsavtalen.

Glenn Abrahamsson, som är ordförande för LO-distriktet i Jönköping, anser att Wanja Lundby Wedin borde ha reserverat sig när man fattade beslut om de generösa pensionsavtalen.

– Hur det gått till kan jag inte svara på, säger Hasse Andersson, som dock tycker att Lundby Wedin borde ha gjort en markering.

Och några krav på hennes avgång har han inte.

– Vi hade styrelsemöte i LO-distriktet idag och det var ingen som krävde hennes avgång, och det gör inte jag heller. Hon gör ett fantastiskt bra jobb i övrigt, säger Hasse Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista