I Uddevalla är många skeptiska till att samtalen går utomlands. Foto: Christer Robertsson/Scanpix.

Färdtjänstsamtal till utlandet upprör

Från och med den första april kan den som beställer färdtjänst hamna i en telefonväxel i Moldavien, via entreprenören Samres. I Stockholm har landstinget sagt upp samarbetet med Samres eftersom företagets utländska telefonväxlar orsakar för många missförstånd.

Läs också:

Snart hamnar du i Falköping när du ringer för att beställa färdtjänst via Västtrafik, men du kan också lika gärna hamna i Moldavien där Samres, entreprenören som sköter färdtjänstens beställningscentral, också verkar.

Att hamna utomlands när du beställer färdtjänst tycker flera personer i Uddevalla låter lite märkligt. Annika Windrot tror inte att det kommer fungera.

– Dels att telekommunikationen kanske inte är hundra, och dels hålla på att koppla om, vad kostar inte det? undrar hon.

– Är de alldeles galna, kan vi inte få ha något i Sverige, är Barbro Jonssons reaktion när hon hör att färdtjänstsamtalen kommer kopplas utomlands.

Hon säger att de som svarar i telefonväxeln i Moldavien säkert är duktiga, men hon tror inte att de är tillräckligt kunniga om Sverige.

– De i Moldavien vet inte ju inte var Bartilsgatan ligger, säger Barbro Jonsson.

Sven Andersson tycker det hela låter helt otroligt.

– Jag tror inte det kommer fungera, säger han. 

– Jag tror det blir rena ramaskriet. Jag tror de kan få det att fungera hjälpligt men jag tror inte på idén, säger Jan-Erik Pettersson.

Ninos Chamoun
0522-67 00 25

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".