De omskrivna eleverna går på Lundsberg i Värmland. Foto: Ulf Palm/Scanpix.

Hotell tillbakavisar fyllefest

Uppdaterad 15:49

Stora Hotellet i Fjällbacka dementerar nu uppgifterna om att ett antal sistaårselever från Lundsbergs internatskola i Värmland den gångna helgen skulle ha levt busliv på hotellet.

Enligt Nya Wermlandstidningens nätupplaga skulle Lundsbergseleverna i berusat tillstånd ha svinat ner hotellet genom att ha kräkts i rummen, ha sprutat raklödder på fönster och slagit sönder saker.

Enligt artikeln skulle hotellet ha tvingats kalla in extra personal för att hålla ett femtiotal berusade internatskolelever i schack, liksom extra städpersonal för att röja upp efter det påstådda fylleslaget lördag kväll och natten till söndag.

– Allt är helt fel. Ingenting stämmer av tidningens uppgifter, säger Stora Hotellets ägare Lars-Erik Persson till Sveriges Radio Väst.

– Det är obegripligt varifrån dessa helt lögnaktiga uppgifter kommer. Ingenting sådant har inträffat, säger Persson.

Sveriges Radio Väst har också talat med anställd personal på hotellet. De ger samma bild som hotellets ägare; ingenting har hänt.

De säger också att Nya Wermlandstidningen i morgon, onsdag, ska komma med en dementi av uppgifterna.

Jan Gustafsson
jan.gustafsson@sr.se
0522-67 00 53

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".