Politik

Inget intresse för öppna möten i Åmål

I Åmål var de kommunala nämndsammanträdena öppna för allmänheten under två års tid – men intresset var obefintligt. Så sedan ett par år tillbaka är det slutna möten igen som gäller.

Läs också:

Det var en i motion från numera bortgångna centerledaren i Åmål Ingrid Pettersson, som väckte frågan om öppna nämndsammanträden. Hennes förslag blev verklighet, men hon hann aldrig uppleva det själv.

Det gjorde däremot hennes partivän i vård- och omsorgsnämnden, Anelia Dotcheva som tycker att idén med öppna möten är bra för demokratin.

– Vi ville att medborgarna skulle vara med, det var en demokratifråga, säger hon.

För att de medborgare som besökte mötet skulle slippa att springa ut och in skulle nämnden lägga alla sekretessbelagda ärenden sist på dagordningen. Men den åtgärderna behövdes aldrig.

– Vi hade inga besökare. Ingen anmälde intresse, säger Anelia Dotcheva.

Hon trodde att Åmålsborna skulle vara intresserade av att se hur det går till i kommunpolitiken.

– Jag trodde att folk skulle vara nyfikna. Åtminstone de människor som har lite intresse av politik; kanske de som brukar ifrågasätta saker och ting.

Varför tror du att det inte kom någon?

– Att intresset inte fanns, säger Anelia Dotcheva.

Bosse Adriansson
bo.adriansson@sr.se
0522-67 00 55

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".