Brottsplatsen. Foto: Marie Hedlund/SR Väst.

29-åring åtalas för Brålandamord

En 29-årig man åtalas nu för mordet på en 46-årig man i Brålanda i februari.

Mord – så lyder åtalet för den 29-årige dalslänning, som den 11 februari dödade sina barns 46-årige morfar i Brålanda i dennes hem.

29-åringen har två barn med den 46-årige Brålandabons dotter. De unga föräldrarna hade tidigare varit sambor.

Men förhållandet hade tagit slut och Brålandafamiljens dotter hade flyttat från sin man och tagit sina två små döttrar med sig. En infekterad vårdnadstvist blev följden. 29-åringen ansåg att han inte fick träffa sina två små döttrar så ofta som han ville.

Onsdagseftermiddagen den 11 februari satt 29-åringen och väntade på att den som kunde ha varit hans svärfar skulle komma hem från jobbet.

Den 46-årige brandmannen blev körd hem till bostaden i ett villakvarter i centrala Brålanda av en arbetskamrat. Klockan var runt 16.

Intill väntade 29-åringen med ett laddat hagelgevär. Det första skottet föll vid villans garage, men missade målet. Skott nummer två sköts bakifrån i ryggen och huvudet på den flyende 46-åringen, när han hunnit upp på farstutrappan.

Mannen blev liggande innanför på golvet i vardagsrummet, där 29-åringen kom i fatt och avslutade dödandet med upprepade slag med geväret i 46-åringens huvud.

Skall- och hjärnskadorna orsakade döden. Familjens unge son flydde ut genom ett fönster.

Den 29-årige gärningsmannen säger sig helt sakna minnesbilder av det skett.

Han åtalas alltså nu för mord.

Jan Gustafsson
jan.gustafsson@sr.se
0522-67 00 53

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".