Uddevalla

Unga företagare satsar på säkra stegar och små skohorn

På fredagen arrangerade Ung Företagsamhet en mässa i Agnebergshallen i Uddevalla, där gymnasieelever fick chansen att visa upp sina affärsidéer.

Tv-personligheten Peter Siepens var på plats för att inviga den regionala mässan i ung företagsamhet. Montrarna var uppstaplade och Agnebergshallen kryllade av skolelever.

Gymnasieeleverna gjorde reklam för sina UF-företag, delade ut flygblad och bjöd på godis. Anton är en av många som har startat ett företag.  

– Mitt företag heter Tv-Anton UF och för över gamla vhs-band till dvd. Det kan vara allt från gamla barnfilmer till bröllopsinspelningar. Jag kommer att fortsätta med det här, om folk lämnar in mer vhs-band. Sedan hoppas jag kunna börja med gamla diabilder, sade Anton.

K.A.M.E.L är ett namn på ett företag, och namnet som står för grundarnas namn; Karin, Anna, Matilda, Emma och Linda.

– Det vi har kommit på är skohorn i kreditkortsformat, för personer på resande fot, och inte har tillgång till ett vanligt skohorn. Det är lätt att bära med sig det både i plånboken och i fickan, säger en av grundarna.

Fantasin flödade och entreprenörsandan låg i luften. Erik Larsson och Martin Lindberg är två gymnasieelever som har skapat en prototyp av en produkt som ska göra att stegen inte faller bakåt. 

– Jag bor på en gård och då krävs det att man kan gå på en stege. Det var när jag skulle gå upp för en stege och tänkte om jag kunde göra det säkrare. Då kom jag på den här idén, sade Martin Lindberg.

Ninos Chamoun
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".