1 av 2
MMS-bild: Sanna Evaldsson.
2 av 2
MMS-bild: Sanna Evaldsson.
Åmål

Sju villor evakuerade i Åmål

Uppdaterad 11:44
Räddningstjänsten evakuerade sju villor på lördagseftermiddagen sedan det börjat brinna i ett garage på Industrigatan i Åmål.

Larmet kom klockan 15.44. Det finns gasflaskor byggnaden och på grund av explosionsrisken har räddningstjänsten upprätta ett säkerhetsavstånd på 300 meter.

En, kanske två, gasflaskor exploderade i branden och räddningstjänsten har fyllt byggnaden med skum för att kyla ner kvarvarande gasflaskor. Området kommer vara avspärrat fram till klockan 18.40 på söndag kväll.

De 22 personer som evakuerades fick tillbringa natten hos bekanta eller i lokaler som kommunen tillhandahåller.

En man befann sig i lokalen när det började brinna. Han fördes till Bäckefors sjukhus för vård, men enligt polisen är han inte allvarligt skadad.

Lokalen används av privatpersoner och där står bland annat veteranbilar.  

Garaget blev helt utbränt och bilarna totalförstördas i branden, enligt räddningsledaren i Åmål, Tommy Kihlberg.

I närheten av byggnaderna går det en järnväg. Banverket har blivit informerat om explosionsrisken, men branden påverkar inte tågtrafiken.

Brandorsaken är ännu inte känd, men enligt yttre polisbefäl på plats, Mikael Svanström, har vittnen berättat att brandförloppet gick mycket snabbt.

Polisen ska göra en teknisk undersökning när det går att gå in i byggnaden.

Anders Ekwing
anders.ekwing@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".