Vänersborg

Vänersborg prisas för rättvisa

Vänersborg förnyar nu sin status som Fairtrade City – en rättvis kommun som som engagerar sig för rättvis handel.

Vänersborg förärades med benämningen betäckningen Fairtrade city För knappt ett år sedan och var då den åttonde kommunen i ordningen i landet.

Styrgruppen för Fairtrade City i Vänersborg har sedan dess arbetat med att informera om etisk och rättvis konsumtion, vilket lett till att allt fler konsumenter väljer varor som är etiskt certifierade, skriver Vänersborgs kommun i ett pressmeddelade.

Rättvisemärkt är en produktmärkning som garanterar bland annat att odlare och anställda får bättre ekonomiska villkor och att barnarbete och diskriminering motverkas.

– Jag känner mig väldigt tillfreds med att det finns en sådan uppslutning bland kommunens invånare att handla rättvisemärkt, säger Dan Nyberg, kommunfullmäktiges ordförande.

– Det är tack vare att de handlar allt mer etiskt certifierade produkter som vi i arbetsgruppen lyckats så bra med vårt arbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".