Saab:s rekonstruktör Guy Lofalk ska presentera en plan för Saabs framtid 6 april. Foto: Adam Ihse/Scanpix
Saabs framtid

Facken vet vilka spekulanterna är

Nu har ledningen för fackförbunden avslöjat namnen på de som visat ett intresse för att köpa och ta över Saab. Flera av intressenterna är på väg till Sverige för att diskutera saken vidare.

Om en knapp vecka är det dags för Saabs rekonstruktör att presentera sin lösning för att rädda bolaget. Någon oro inför mötet känner man inte från Saabs sida.

Nu har ledningen avslöjat för fackförbunden vilka det är som har visat ett intresse för att köpa Saab. Flera av intressenterna är på väg till Sverige för att diskutera saken vidare.

Det handlar om ett tiotal intressenter och en del av dem kommer under den närmaste tiden att komma till Sverige. Det berättar Saabs informatör Erik Geers för Sveriges Radio Väst.

Inför den 6 april, då rekonstruktören Guy Lofalk ska presentera sin lösning på hur Saabs utveckling ska vända, säger Erik Geers att han känner stor optimism.

Vi vet med oss att vi har nu en bra affärsplan att presentera så nu handlar det främst om att närma sig ett förhandlingsläge med intressenterna, säger Erik Geers.

Vilka intressenterna är vill Saab ännu inte avslöja men man har nu informerat de berörda fackförbunden om vilka det rör sig om, men inte heller därifrån vill man säga nåt mer om den saken.

Paul Åkerlund, ordförande på IF Metall på Saab i Trollhättan, skrattar bara nöjt på frågan om vad han känner inför de namn han nu fått kännedom om.

Angelique Hvalgren
angelique.hvalgren@sr.se
0522-67 00 56

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".