Allt fler uddevallabor

Trollhättan behåller sin position som den största kommunen i Radio Västs sändningsområde och har plussat på sin folkmängd med 46 personer. Men tvåan Uddevalla fortsätter att krympa avståndet.
Under förra året var ökningen för Uddevalla nästan fyra gånger så stor som för Trollhättan. Och i år har det blivit 194 fler invånare i Uddevalla -jämfört med 46 i Trolhättan. Uddevalla är nu mycket nära 50.000-gränsen, men det skiljer fortfarande drygt 3.000 personer upp till Trollhättans nivå. Uddevalla har ett födelseunderskott, det har alltså dött fler än det fötts. Men att det ändå blir plus beror på att inflyttningen varit större än utflyttningen. Åtta av 14 kommuner har växt under första halvåret -och procentuellt sett är ökningen störst i Åmål. Annars ser det fortfarande dystert ut för Dalsland, de övriga fyra kommunerna har tappat folk i år. De bor färre personer i hela Dalsland än i Uddevalla och Trollhättan var för sig. Kommuner där folkmängden ökat: Uddevalla 194 Åmål 78 Tanum 68 Trollhättan 46 Lysekil 24 Strömstad 14 Lilla Edet 7 Sotenäs 1 Kommuner där folkmängden minskat: Färgelanda 37 Bengtsfors 36 Vänersborg 25 Dals Ed 10 Mellerud 6 Munkedal 3
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".