En arbetare på Geelys fabrik i Kina. Foto: Scanpix
Saabs framtid

Kineser vill inte ha Saab

Kinesiska biltillverkaren Geely är inte ett dugg instresserad av att köpa Saab. Det säger vd:n Daniel Dai till SR Väst.

– Sorry, so far we are not interested in Saab.

Nej, vi är inte intresserade av att köpa bolaget. Det säger chefen för avdelningen Intenational Business på Geely, Daniel Dai till Sveriges Radio Väst i dag.

Uppgifter i media har tidigare gjort gällande att kinesiska Geely Automobile skulle vara en av de som visat köpintresse.

Dessutom skulle, enligt flera mediauppgifter, Saab ha lockat till sig Shejk Maktou från Dubai som i så fall skulle vara medfinansiär vid ett eventuellt köp.

Men även det tillbakavisar Daniel Dai.

- Jag tror det florerar många rykten och vi bryr oss inte om rykten, säger Daniel Dai. Jag har aldrig hört talas om killen.

Inte heller från Dubai går det att få något annat än en dementi. En Mr Rami vid svenska ambassaden i Dubai skrattar gott och säger sig inte veta nåt om saken.

Att shejken existerar råder det dock ingen tveksamhet om. Att han har ett motorintresse och gott om pengar är också sant men enligt mr Rami, som arbetat med handelsfrågor i över 30 år, finns det ingen sanning i dessa uppgifter.

Dessutom menar han att Dubais mediakultur inte tillåter någon att gå ut med uppgifter som inte är konkreta.

Angelique Hvalgren
angelique.hvalgren@sr.se
0522-67 00 57

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".