Sparplaner för NU-sjukvården

- Vi ska inte spara in sjukhusens stora underskott för snabbt. Det räcker med tre-fyra år. Annars är det risk för stora försämringar för personalen och patienterna. Det sa ordföranden i NU-sjukvårdens styrelse, centerpartisten Perolov Blom, efter att ha suttit i krismöte med NU-sjukvårdens ledning om det väntade underskottet, igår kväll.
56 miljoner kronor, det väntas underskottet bli i år inom NU-sjukvården. 40 miljoner mer än väntat. 15 miljoner beror på en intern överföring och kommer inte att drabba verksamheten. Men 40 miljoner ska sparas in. Orsaker som nämns är ökade lönekostnader, besparingar som inte har lyckats, ökade kostnader för materialinvesteringar och även för köpta tjänster. Och detta har blivit så överraskande på grund av att sjukhusledningen inte har fått tillräckligt tydliga signaler från klinikerna. Nu ska ekonomidirektören ta fram ett färdigt förslag till måndagens budgetmöte i styrelsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".