På grund av gängkopplingen är säkerheten hög i Göteborgs tingsrätt. Foto: Erik Abel/Scanpix.
Trollhättan

Bombmisstänkt inför rätta

Idag ställdes en de två som misstänks för bombdådet mot åklagaren Barbro Jönsson inför rätta för en rad andra brott; häleri och flera fall av grov olovlig körning.

Mannen, som är 25 år, har kopplingar till brödraskapet Wolfpack och därför var säkerheten höjd vid förhandlingen i Göteborgs tingsrätt och alla rättegångsbesökare visiterades innan de släpptes in.

I morgon inleder chefsåklagare Urban Svenkvist sin sakframställan i den del som gäller sprängningen av en bomb mot entrédörren till Barbro Jönssons bostad i Trollhättan. Då finns även en 24-åring som är medlem i Wolfpack på de anklagades bänk.

De är åtalade för grovt olaga hot och allmänfarlig ödeläggelse för att ha gett sig på åklagaren, som samtidigt arbetade med ett rättsfall kring just brödraskapet Wolfpack.

Männen var från början misstänkta för försök till mord. Det ändrades dock till grovt olaga hot sedan det visat sig att männen väntat med att detonera bomben tills Barbro Jönsson lämnat sin bostad.

Brottet anses som grovt, eftersom angreppet skett på målsägandes bostad och privata sfär och för att utöva otillbörlig påverkan på henne i hennes arbete mot organiserad brottslighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".