1 av 2
Jon Lundblad, här i ÖSK-tröjan 2002, meddelade idag den 6 april att han lägger av med fotbollen. Foto: Krister Larsson/Scanpix.
2 av 2
Jon Lundblad i landslagströjan 2003 i en U21-landskamp mot Ungern. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.
Sport

LSK-spelare lägger av

Ljungskile SK:s anfallare Jon Lundblad lägger av med fotbollen. Hans fjärde korsbandsskada och risken att få men för livet fick honom till slut att ge upp karriären. Idag meddelade han beslutet till LSK.

Idag (6/4) tog Jon Lundblad beslutet att lägga av med fotbollen, bara 27 år gammal. Lundblad ansågs under början av 2000-talet vara en av Sveriges största talanger och han har flera U21-landskamper på meritlistan.

Jon Lundblad är fostrad i IK Sturehov, men det dröjde inte länge innan storklubben Örebro SK plockade upp honom. För ÖSK spelade han från 1999 till 2005. Men hans skadebekymmer, främst knäna, gjorde att karriären inte fortsatte lika bra som den började.

Toppen kom hans sista år i ÖSK då han öste in elva mål på 18 matcher. Efter det blev han proffs i franska division 2-klubben Stade de Reims. Under ett och ett halvt år med fortsatta skadeproblem, och två mål på sjutton matcher senare, vände han hem till Sverige och ÖSK igen. Men ÖSK gav honom inget nytt kontrakt.

I stället hamnade han i Ljungskile SK under David Wilsons ledning. Fortsatta skador gjorde dock att Lundblad inte fick så många chanser i allsvenskan 2008.

I år var Jon Lundblad revanschsugen men när han nyligen åkte på karriärens fjärde korsbandsskada blev det en för mycket. Därför lämnade han idag beslutet att han lägger av med fotbollen.

Jesper Larsson
jesper.larsson@sr.se
0522-67 00 00
Sveriges Radio Väst P4

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".