LSK-tränaren Gudmundur "Gummi" Magnusson nöjd med avancemanget i Svenska cupen. Foto: Jesper Larsson/SR Väst.
sport

LSK vidare i Svenska cupen

Ljungskile SK besegrade superettakollegan Ängelholms FF med 1-3 på bortaplan i Svenska cupen.

Segern ordnades i förlängningen då LSK gjorde två mål där anfallsduon Martin Smedberg-Dalence och Johan Patriksson låg bakom målen.

LSK inledde matchen i Ängelholm tveksamt. Hemmalaget tog ledningen efter en nick på en hörna redan i den andra minuten.

– Ingen drömstart direkt. Ängelholm fick trumma på rätt bra i början med sitt passningsspel och vi hade lite bekymmer med dom, erkänner LSK:s tränare Gudmundur ”Gummi” Magnusson.

LSK kom dock in i matchen och blev bättre och bättre ju längre halvleken led. Samma mönster upprepades i den andra halvleken där Ljungskile, efter en ny stark inledning av ÄFF, ryckte upp sig efter hand. Och med tjugo minuter kvar kom kvitteringen då Daniel Åkervall höll sig framme.

Efter det hade lagen varsin bra chans att avgöra, Johan Patriksson en lyftning strax över målet och Ängelholm ett skott som slickade stolpens utsida, men matchen gick till förlängning.

LSK tog ledningen dryga tio minuter in i den första förlängningskvarten efter att Patriksson serverat Smedberg-Dalence.

I den andra kvarten kostade LSK på sig att missa en straff då Robert Johansson sköt i ribbans överkant. Strax där efter kom ändå spiken i kistan. Cedomir Zarkovic klackade fram Smedberg-Dalence som gick på avslut. Målvakten räddade hans skott men på returen höll sig Patriksson framme och 1-3 var ett faktum.

– Jag är väldigt nöjd med segern. Ängelholm hade ett bra passningsspel men vi kände oss starka. Jag var tveksam till om vi låg så bra till träningsmässigt men det är en hyfsad signal att vi tar över i slutet av båda halvlekarna plus förlängningen, konstaterar Magnusson under bussfärden hemåt.

LSK saknade sjuke Richard Jansson och nyförvärven Samuel Oji (skadad) och Sam Brill (ej spelklar) var inte heller med. Därför fick Mathias Carlsson gå in och spela i försvaret.

– Med tanke på att han (Carlsson) spelade 90 minuter med U21 igår gjorde han det jättebra, menar ”Gummi” som passar på att berömma ännu en ung spelare.

– Eric Kristoffersen gör sin första a-lagsmatch i tävlingssammanhang på mitten och gör det riktigt bra.

”Gummi” är nöjd med avancemanget i cupen.

– Jag gillar cuper. Det blir tight matchprogram ibland och under min tid i Skövde fick vi betala ganska dyrt för det men vi känner oss starka.

Jesper Larsson
jesper.larsson@sr.se
0522-67 00 00
Sveriges Radio Väst P4

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".