Nej-sidan osynlig i Kronogården inför EMU-valet

JA-kampanjen i EMU-valet ligger steget före NEJ-sidan när det gäller att informera den stora väljargruppen invandrare och utländska medborgare. I det invandrartäta bostadsområdet Kronogården i Trollhättan har bara ja-sidan lämnat information på flera språk i Kronogårdsbiblioteket och den sammanhållande invandrarföreningen Nya Kronogården 2006 har bara fått material från JA-kampanjen att vidarebefordra till de boende i området.
Invandrare och utländska medborgare är en viktig grupp i valet. Är man medborgare i ett EU-land räcker det att ha varit skriven i Sverige en månad för att få rösta. När det gäller övriga utländska medborgare är kravet att man varit skriven i Sverige i tre år för att man ska ha rösträtt i EMU-valet. Enligt en opinionsundersökning från TEMO från en månad tillbaka är invandrare mer positiva till EMU än allmänheten i övrigt. Och JA-sidan ligger alltså på invandrarna mer än NEJ-sidan än så länge. På Biblioteket i Kronogården berättar Mia Pedersen, biblitikarie att de har information på arabiska, serbiska turkiska och persiska men bara för Ja-sidan. Föreningen Nya Kronogården 2006 i Trollhättan samordnar de olika invandrarföreningarna och ger en hjälpande hand och information till de som behöver i bostadsområdet. Och även de har bara fått material från JA-sidan säger Gudrun Gasic som är ordförande för Nya Kronogården 2006.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".