Dramatiska händelser i Nordendorph-affären

Enligt källor till Radio Väst är Helen Nordendorph anhållen. Igår tog man in den före detta kassören för SSU på förhör och strax därefter beslutade man även att hämta in Helen Nordendorph själv.
Åklagare Sune Johansson bekräftar att någon anhållits igår men kan av utredningstekniska skäl inte bekräfta om det är Helen Nordendorph däremot säger han att den fd kassören som förhördes igår är släppt. Sune Johansson berättar vidare att utredningen har fortskridit väl och att man också gjort en rad husrannsakningar och förhört flera personer bl.a styrelsemedlemmar från SSU i Uddevalla. Och det handlar alltså om huruvida Nordendorph gjort sig skyldig till fiffel med sina ersättningar. Har hon fått ut pengar från kommunen när hon utfört sina politiska uppdrag samtidigt som hon fått lön från SSU där hon nu är tjänstledig ifrån. Helen Nordendorph är en av tung politiker i Uddevalla med bland annat ordförandeposten i Arbetarkommunen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".