Trollhättan

Mildare vapenrånsdomar

Hovrätten för västra Sverige mildrar domarna för fyra män som var inblandade i vapenhandlarrånet i Trollhättan i somras.

Männens delaktighet i rånet mot vapenhandlarparet i Trollhättan i somras ska bedömas som rån av normalgraden – inte grovt rån. Det anser hovrätten och mildrar domarna i målet.

Åtta män dömdes i Vänersborgs tingsrätt och fyra av dem överklagade domarna till hovrätten.

En av dessa, som i tingsrätten dömdes till två och ett halvt års fängelse för medhjälp till grovt rån och grovt vapenbrott, frias dessutom från detta och får nu sex månader för annat brott.

Av de tre medåtalade får en straffet sänkt från sex års fängelse till fyra och ett halvt år för bland annat rån och grovt vapenbrott.

En av de andra, som dömdes i tingsrätten till fyra års fängelse, får nu tre år för medhjälp till rån och grovt vapenbrott.

Den fjärde dömdes i tingsrätten till fem års fängelse och får i hovrätten tre och ett halvt år för rån och grovt vapenbrott. Hovrätten tar hänsyn till att han hjälpt till med att klara upp brotten.

Paret, som är i 70-årsåldern, överfölls på kvällen den 17 juli i fjol i sin bostad där de också drev en vapenbutik. Paret misshandlades och rånarna tog flera vapen med sig därifrån.

Läs mer: (16 mars)

TT

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".