Arbetarekommunen diskuterar Nordendorph

Ikväll ska arbetarekommunen i Uddevalla diskutera hur de ska hantera den uppkomna situationen efter beskedet att den socialdemokratiska toppolitikern Helen Hagström-Nordendorph anhållits.
Helen Hagström-Nordendorph misstänks bland annat för undertryckande av urkund, det vill säga ha gömt undan bevismaterial. Bevismaterialet skulle kunna visa att hon gjort sig skyldig till bedrägeri. Åklagare Sune Johansson säger till Radio Väst att det från början fanns misstanke om att hon tagit ut ersättningar som hon inte är berättigad till. I bokföringsmaterialet skulle det kunna finnas uppgifter som kan styrka en sådan misstanke. Men den bokföringen har försvunnit. Polis och åklagare har gjort flera husrannsakningar bland annat i Nordendorphs bostad. Brottsmisstankarna bottnar i uppgifter från tre av hennes partikollegor. Redan för ett halvår sedan anklagade partikollegorna Helen Hagström-Nordendorph för att ha tagit ut dubbla ersättningar. Då började polisen en utredning kring de påstådda oegentligheterna. Hon ska enligt uppgifterna dels ha fått lön från arbetsgivaren SSU i Uddevalla dels ersättning från kommunen för förlorad inkomst. Misstankar om brott kan komma att riktas mot flera personer kring Helen Hagström-Nordendorph.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".