Arbetsmarknad

Flest arbetslösa i Åmål

Nästan sex procent av den arbetsföra befolkningen i Åmål är utan arbete. Det gör att kommunen har störst del arbetslösa i hela länet.

Siffrorna för varsel och arbetslöshet närmar sig alltmer de rekordhöga 90-talssiffrorna. Det visar den senaste statistiken från Arbetsförmedlingen.

De senaste sex månaderna har över 24 000 personer varslats om uppsägning i Västra Götalands län. Det är 2 000 fler än under den senaste toppnoteringen på 1990-talet.

60 procent dem som varslas arbetar inom industrin och Arbetsförmedlingen konstaterar att nu kommer också varslen från kommunerna.

Åmåls kommun har den högsta arbetslösheten i hela länet med 5,9 procent av den arbetsföra befolkningen. Lägst arbetslöshet är det i Härryda och Öckerö.

Bland Fyrbodalskommunerna är det Sotenäs kommun som har lägst arbetslöshet.

De lediga platser som Arbetsförmedlingen administrerar har minskat med 32 procent sedan förra året. Även antalet ferieplatser har sjunkit.

Charlotte Andersson
charlotte.andersson@sr.se
0532-158 80

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".