Billingsfors

Fortfarande oklart om skadade mannen

En man vårdas på sjukhus efter att hittats blodig på köksgolvet i en lägenhet i Billingsfors i går kväll. Men det är oklart om det rör sig om ett brott eller om en olyckshändelse. Polisen fick uppgifter om att det hörts skottlossning.

– Men när mannen kom till sjukhus kunde läkare rätt snabbt konstatera att det inte var någon skottskada, men samtidigt hade vi ju vittnesuppgifter om att det skulle ha varit någon form av skottlosning, säger Marianne Bergman vid polisen i Åmål.

Polisens förhör med den skadade mannen tyder inte heller på att det har avlossats något skott.

– Egentligen kan det ha varit någon bil som har fått baktändning i avgasröret eller vad som helst, säger Marianne Bergman. Från början hade polisen rubriceringen mordförsök.

– Ja, i och med att vi hade uppgifter om skottlossning och att mannen hade en skada i bakhuvudet. Men efter förhör med mannen har det omrubricerats till grov misshandel, säger Marianne Bergman.

Men det är inte säkert att det rör sig om ett brott.

– Det kan vara någon form av olyckshändelse. Vi har fortsatta förhör med personer runt omkring så får vi se var det slutar, säger Marianne Bergman. Den skadade mannen har inte pekat ut någon gärningsman.

Bosse Adriansson bo.adriansson@sr.se 0522 - 67 00 55