Junilistans ordförande Sören Wibe satsar på jaktfrågan i Dalsland. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.
Politik

Junilistan satsar på jaktfrågor

Det EU-kritiska partiet Junilistan satsar på jägarna även detta EU-val. Förra gången var det en vinnande strategi i Bengtsfors och Dals-Eds kommuner.

I de två Dalslandskommunerna blev det över 26 procent när två jägarprofiler som satsade på valarbete den sista veckan innan valet, drog in många röster. Men deras inställning i år är att de inte ska göra något valarbete.

– Det blir verkligen en utmaning, för det var ett extremt bra resultat vi nådde i just Dalsland. Vi tror ju att till stor del berodde det på vår inställning till jaktreglerna, att svenska jaktregler ska bestämmas i Sverige och inte i Bryssel, säger Sören Wibe som är partiordförande för Junilistan, till Sveriges Radio Väst.

– Vi kommer att ha möten i Dalsland. Till exempel i Dals-Ed i mitten av maj. Vi ger också ut speciella broschyrer om vår inställning i jaktfrågan.

Charlotte Andersson
charlotte.andersson@sr.se
0532-158 80

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".